Dans de balans in Yin en Yang

YIN EN YANG – Dans de Balans (in Amsterdam centrum)

Dinsdagavonden in maart van 19.45-21.45 uur in Amsterdam Centrum Oost. Tijdens deze workshopavonden dansen we met de verschillende aspecten van Yin en Yang.

Yin Yang dans Amsterdam

Dansen met Yang

Yangdansen kennen actieve, krachtige en doelgerichte bewegingen. Ze brengen je in contact met kwaliteiten zoals: doelgericht handelen, je grenzen aangeven, dynamische expressie.

Dansen met Yin

Yindansen kennen meer rustige, gevoelige bewegingen. Ze brengen je meer in contact met sensitiviteit, gevoel, ontvankelijkheid en inspiratie.

Yin en Yang zijn met elkaar in conflict, maar tegelijkertijd zijn ze wederzijds van elkaar afhankelijk. Immers, zonder beweging zou er geen stilstand kunnen zijn, zonder inspiratie geen functioneel handelen. Zonder donker zou er geen licht kunnen zijn. Deze tegenstellingen in het leven zijn voortdurend in beweging en in verandering.

Biodanza hangt niet zozeer het Taoisme, dat de filosofie van Yin en Yang, hanteert aan. Yin en yang kennen wel een mooie symboliek. Deze kun je in het dansen en in het leven ervaren en verkennen. Hierdoor kun je je makkelijker door het leven bewegen met zachtheid, intuitie, kracht en doelgerichtheid. Daarnaast is een goede balans van belang voor een gezond imuunsysteem.