Biodanza Docenten Amsterdam Nana en Hans

Docenten Nana en Hans van Biodanza Amsterdam Centrum geven wekelijks een Biodanzaworkshop (ookwel vivencia genoemd) op dinsdagavond.

Over Nana

Sinds mijn zesde dans ik. Allerlei dansvormen zijn voorbij gekomen. Eerst die tutu bij klassiek ballet en jazz. Later moderne dans, vijf ritmes, Nataraj en vipassana in dans. Eind jaren 90 danste ik dagelijks om weer enige beschikking over mijn lichaam en gezondheid te krijgen.

biodanza amsterdam nannaBiodanza bracht mij nog meer. De eenvoud van de dansen, het samen plezier hebben en de diepe verbondenheid met de vele aspecten van leven maken me steeds weer blij.

Eerder werkte met groepen kinderen en met  ouderen (met korsakoff). Daarnaast gaf ik improvisatiedans en -toneel aan kinderen.

Ik ben afgestudeerd als (neuro)psycholoog en heb mij daarbij verdiept in emoties, bewegen, gevoel en aandacht (bewustzijn).  Dansen en kennis van hoe dat werkt in lijf en brein wekt al zo’n 20 jaar mijn interesse.  Mijn  eigen ziek zijn was hierbij een grote drijfveer.  De helende werking van dansen, is een bron van inspiratie. In ons lichaam ligt een schat aan kennis besloten. Deze kun je naar boven dansen. Je zult versteld staan van wat je dan aan schoonheid tegenkomt aan leven.

Met man, zoon en konijn woon ik in Amsterdam Oost. Met hen maakte ik het boek “Poesje Mauw wat doe je nou”. Kinderboeken van Tijn >>>

Over Hans

Dansen is al ruim 25 jaar mijn grote passie. Ik ben begonnen met stijldansen, rock & roll en heb wat later meegedanst in diverse musicals. Toen ik genoeg had van “pasjes leren” heb ik “Biodanza” ontdekt. Mijn eerste Biodanzaworkshop was een heel bijzondere ervaring.

biodanza amsterdam hansAan de ene kant vond ik het “apart” omdat het heel anders was dan wat ik gewend was. Zonder pasjes, gericht op gezondheid en welzijn in plaats van een optreden. Maar aan de andere kant voelde ik me ook de volgende dagen heel erg lekker.

Dat fijne gevoel zorgde ervoor dat ik weer terug gegaan ben en me in Biodanza hebt verdiept. Ik wilde weten waar dat fijne gevoel vandaan kwam en  een paar workshops verder wilde ik alleen nog maar Biodanza.

Naast Biodanzadocent ben ik coach en organisatieadviseur voor goede doelen organisaties. Ik woon in Brabant met mijn vrouw en zoon en werk veelal in Amsterdam Tsaar Peter buurt.

Biodanza systeem van Rolando Toro