Biodanza Docenten Amsterdam: Nana en Hans

Biodanza Amsterdam Centrum docenten geven wekelijks  Biodanzalessen (ook wel vivencia genoemd) op dinsdagavond.

Over Biodanza docent Nana

Sinds mijn zesde dans ik, toen raakte ik betoverd door de verhalende dansstukken bij klassiek ballet. Daarna volgden jazz.- en moderne dans. Eind jaren 90 danste ik thuis dagelijks om weer enige beschikking over mijn gezondheid te krijgen. Nog later ondekte ik de vijf ritmes, Nataraj en vipassana in dans.

Biodanza Amsterdam Nana Biodanza DocentBiodanza bracht mij nog meer. De eenvoud van de dansen, het samen plezier hebben en de diepe affectieve verbondenheid met de vele aspecten van leven maken me steeds weer blij.

Eerder werkte ik met groepen kinderen en met  ouderen (met korsakoff). Daarnaast gaf ik improvisatiedans en -toneel aan kinderen.

Ik ben afgestudeerd als psycholoog (neuro/klinisch) en heb mij daarbij verdiept in emoties, bewegen, gevoel en aandacht (bewustzijn).  Hoe dans werkt en hoe dans  werkt in lijf en brein wekken al zo’n 20 jaar mijn interesse.  Mijn  eigen ziek zijn was hierbij een grote drijfveer. De helende werking van dans, is een bron van inspiratie. In ons lichaam ligt een schat aan evolutionaire kennis besloten. Deze kun je naar boven dansen. Je zult versteld staan van wat je dan aan schoonheid tegenkomt aan leven.

Met man, zoon woon ik in Amsterdam Oost. Graag kijk ik naar de beestjes in mijn bloementuin en maak daar regelmatig een foto van.

Over Biodanza docent Hans

Dansen is al jarenlang mijn grote passie. Ik begon ooit met stijldansen, rock & roll. Later danste ik een aantal jaren vooral musicaldans. Toen ik genoeg kreeg van “pasjes leren” ben ik op zoek gegaan naar wat anders en heb ik “Biodanza” ontdekt. Mijn eerste Biodanzales was een heel bijzondere ervaring.

biodanza amsterdam hans biodanza docentAan de ene kant vond ik het best  “apart” omdat het echt anders was dan wat ik gewend was. Geen pasjes leren maar vrije dansen gericht op gezondheid, verbinding en welzijn in plaats van  musicalshow. Maar het had een geweldig mooi effect want ik voelde mij ook de volgende dagen heel erg lekker.

Dat prettige gevoel maakte dat ik Biodanza ben blijven doen.  Ik wilde weten waar dat fijne  gevoel vandaan kwam en  een paar workshops verder wilde ik alleen nog maar Biodanza. Daarna ben ik de verdieping gaan volgen.

Naast Biodanzadocent ben ik single coach en advieswerk voor goede doelen organisaties. Ik woon in Trutjeshoek en werk in de Amsterdamse Tsaar Peter buurt.

Biodanza systeem van Rolando Toro

 

Meer weten over Biodanza amsterdam centrum >>>