Dansen bij burn-out in Amsterdam door coach en psycholoog

Burn-out of overspannen? Dansen helpt bij je herstel. Dansen is een goede aanvulling op de behandeling voor burn-out. Wij kennen meerdere mensen die mede door te dansen weer hun energie en levensplezier terugvonden. Daarom willen wie hier even aandacht aan schenken.

Om te herstellen van een burn-out, is het belangrijk om dingen te doen die de balans van je
zenuwstelsel ten goede komen. Dit betekent dat je opnieuw het evenwicht moet vinden tussen inspanning en ontspanning. Je moet weer leren voelen wat goed voor je is en wat niet. Ook is het belangrijk plezier in het leven terug te vinden. Hoewel burn-out en overspannenheid niet hetzelfde zijn, geldt dit ook voor mensen die zich regelmatig overspannen voelen.

Wil je jouw herstel van burn-out of overspannenheid ondersteunen door te dansen? Dat  kan door te dansen in Amsterdam.

burn out dansen amsterdam Biodanza

Burn-out-je vergat te doen wat goed voor je is

Vaak ontstaat burn-out door te lang, te druk te zijn, zonder aandacht te geven aan wat je nodig hebt om je gezond en prettig doet voelen. Vaak voel je je daarvoor al langere tijd in meerdere of mindere mate onder druk staan.

Je vergeet op tijd buiten te komen, te bewegen (wandelen/sporten/dansen) en gaat te laat naar je bed. Je neemt geen tijd om even te relaxen en genieten. Ook verzaak je eens even onderuit op de bank te zakken, een lekkere maaltijd te genieten, of tijd met vrienden of je partner door te brengen. Wellicht geef je ook je grenzen niet goed aan of laat je anderen niet makkelijk zien hoe jij je ergens over voelt.

Gaande weg sla je alles over van wat van nature goed is voor mensen. Je bent het vergeten. Bij burn-out is je lijf  ontregelt geraakt. Eerst sta je in standje overdrive daarna in standje totaal uitgeblust. Het contact met je gevoelsleven is ondergesneeuwd en je emoties leiden hun eigen leven.

In de eerste fase van burn-out heb je natuurlijk eerst rust, rust en nog eens rust nodig.  Daarna zul je je gezondheid en leven weer moeten opbouwen. Je moet leren voelen wat goed voor je is en ook leren daar gehoor aan te geven.

herstel burn out biodanza

Herstellen van burn-out door Biodanza  te dansen

Biodanza is een krachtige methode om je balans te herstellen en het plezier terug in je leven te krijgen. Wij kennen veel mensen die mede door Biodanza herstelden van een burn-out. Biodanza dansworkshops zijn zo opgebouwd dat ze  de natuurlijke balans tussen inspanning en ontspanning stimuleren. Zeker het thema vitaliteit is hierop gericht. Tijdens een vivencia (Biodanzaworkshop) met veel vitaliteit wordt in de eerste helft lekker gedanst. Daarna wordt een duik naar diepe ontspanning genomen met rustige ontspannende oefeningen op muziek.

Van fysieke activering is bekend dat het het weefsel van de hersenen helpt op te bouwen. Vooral gebieden die betrokken zijn bij het geheugen en emotie-regulering hebben hier profijt van. Resultaat is dus een herstel van het geheugen en het terugkrijgen van controle over emoties. In biodanza wordt dan ook nog gedanst op muziek waar je goede zin van krijgt. Ook hiervan is bekend dat dit bijdraagt aan herstel van hersencircuits die door stress ondermijnt worden. Uiteraard helpt de diepe ontspanning ook om je lijf en brein op een fijne manier tot rust te brengen.

Meer informatie en aanmelden wekelijkse lessen Biodanza Amsterdam >>>

Herstellen van burn-out door menselijke verbinding en plezier

Biodanza ondersteunt ook op een andere manier het herstelproces bij een burn-out. Bij Biodanza ervaren mensen vaak veel plezier en levensvreugde. Ook daar zijn de vivencia’s op ontworpen. Het is een heel gewone natuurlijke menselijke behoefte om samen met anderen verbinding en plezier te beleven. Ook dit draagt bij aan herstel. Wellicht kan Biodanza jou ondersteunen bij jouw herstel.

Doe onze Biodanza test

Biodanza op dinsdag in Amsterdam, als je wil komen dansen om jouw herstel te ondersteunen. Biodanza in Amsterdam Centrum wordt gegeven door een coach en een psycholoog. Wanneer je vragen hebt over Biodanza en burn-out of overspannenheid, neem dan gerust contact met ons op.

Voor Workshops en wekelijkse lessen kijk bij: BIODANZA AMSTERDAM CENTRUM >>>

Meer weten over wat Biodanza is en waar het vandaan komt?
Kijk dan bij: WAT IS BIODANZA ?