Dansen om van burn-out te herstellen in Amsterdam

Burn-out of overspannen? Dansen helpt bij je herstel van burn-out. Dansen is een goede aanvulling op therapie of behandeling voor burn-out. Wij kennen meerdere mensen die door te dansen weer hun energie en levensplezier terugvonden. Daarom willen wie hier even aandacht aan schenken.  Onderaan dit artikel kun je informatie over onze lessen in Amsterdam Centrum vinden.

Dansen bij burn-out bevordert je herstel het heeft in die zin een therapeutisch effect

Om te herstellen van een burn-out, is het belangrijk om dingen te doen die de balans van je zenuwstelsel ten goede komen. Dit betekent dat je opnieuw het evenwicht in het leven moet vinden tussen inspanning en ontspanning. Daarnaast is het van belang weer te leren voelen wat goed voor je is en wat niet. Ook speelt het terug vinden van  plezier in het leven een rol in het herstel van burn-outklachten. Hoewel burn-out en overspannenheid niet hetzelfde zijn, geldt dit ook voor mensen die zich regelmatig overspannen voelen

burn-out dansen amsterdam

Wil je jouw herstel van burn-out of overspannenheid ondersteunen door te dansen?  Nieuwsgierig waarom dit zo goed werkt?

Burn-out: je vergat te doen wat goed voor je is

Vaak ontstaat burn-out door te lang, te druk te zijn, zonder aandacht te geven aan wat je nodig hebt om je gezond en prettig te voelen.

Je vergeet op tijd buiten te komen, te bewegen (wandelen/sporten/dansen) en mogelijk slaap je ook te weinig. Er is geen tijd om even te relaxen en genieten. Je komt er niet aan toe om eens even onderuit op de bank te zakken, een lekkere maaltijd te genieten, of tijd met vrienden of je partner door te brengen. Misschien zeg je moeilijk nee of vind je het lastig je grenzen aan te geven of anderen te laten weten hoe jij je ergens over voelt. Wellicht doe je altijd heel hard je best.

Burn-out: overdrive, uitgeblust en dan? 

Gaande weg sla je van alles over van wat van nature goed is voor mensen. Je bent het vergeten. Bij burn-out is je lijf ontregelt geraakt. Eerst sta je in standje overdrive daarna in standje totaal uitgeblust. Het contact met je gevoelsleven is ondergesneeuwd en je emoties leiden hun eigen leven.

In de eerste fase van burn-out heb je natuurlijk eerst rust, rust en nog eens rust nodig.  Daarnaast behandeling of misschien therapie. Daarna zul je je gezondheid en leven weer moeten opbouwen. Biodanza kan je hier echt bij helpen.

herstel burn out dansen biodanza amsterdam

Herstellen van burn-out door Biodanza  te dansen

Biodanza is een krachtige methode om je balans te herstellen en het plezier terug in je leven te krijgen. Wij kennen veel mensen die mede door Biodanza herstelden van een burn-out. Biodanza dansworkshops zijn zo opgebouwd dat ze de natuurlijke balans tussen fysieke activering en ontspanning stimuleren. Zeker het thema vitaliteit is hierop gericht. Tijdens een vivencia (Biodanzaworkshop) met veel vitaliteit wordt in de eerste helft lekker gedanst. Daarna wordt een duik naar diepe ontspanning genomen met rustige ontspannende oefeningen op muziek.

dansen amsterdam

Dansen tegen burn-out: herstel van weefsel en hersencircuits

Van fysieke activering is bekend dat het het weefsel van de hersenen helpt op te bouwen. Vooral gebieden die betrokken zijn bij het geheugen en emotie-regulering hebben hier profijt van. Resultaat is dus een herstel van het geheugenen – en emotiestructuren in het brein en het hiermee  terugwinnen van controle over emoties. In biodanza wordt dan ook nog gedanst op muziek waar je goede zin van krijgt. Ook hiervan is bekend dat dit bijdraagt aan herstel van hersencircuits die door stress ondermijnt worden.

dansen tegen burn out dansen herstel burn-outn

Uiteraard helpt de diepe ontspanning ook om je lijf en brein op een fijne manier tot rust te brengen. Dan kan je brein echt de balans opmaken.

Meer informatie en aanmelden wekelijkse lessen Biodanza Amsterdam >>>

Herstellen van burn-out door te dansen, menselijke verbinding en plezier

Biodanza ondersteunt ook op een andere manier het herstelproces bij een burn-out. Bij Biodanza ervaren mensen vaak veel plezier en levensvreugde. Daar zijn de dansworkshops op ontworpen. Het is een heel gewone natuurlijke menselijke behoefte om samen met anderen verbinding en plezier te beleven. Als we het fijn hebben met anderen heeft dit helende uitwerking op ons brein en lijf.  In Biodanza kom je in contact met je gevoel maar ook je kracht en stevigheid worden gedanst.

Ook dit draagt bij aan herstel. Wellicht kan Biodanza jou ondersteunen bij jouw herstel.

Biodanza is geen danstherapie, maar sorteert wel helende effecten.

Wekelijks kun je op dinsdagavond iBiodanzalessen volgen in het centrum van Amsterdam, als je wil komen dansen om jouw herstel van burn-out of overspannenheid te ondersteunen. Biodanza in Amsterdam Centrum wordt verzorgt door een coach en een psycholoog. Wanneer je vragen hebt over Biodanza en burn-out of overspannenheid, neem dan gerust contact met ons op.

Voor Workshops en wekelijkse lessen kijk bij: BIODANZA AMSTERDAM CENTRUM >>>

Meer weten over wat Biodanza is en waar het vandaan komt? Of weten waarom dat werkt dat dansen tegen een burnout?
Kijk dan bij: WAT IS BIODANZA ?