Danstherapie in Amsterdam, vrij dansen of Biodanza?

 Amsterdam,  Danstherapie, danslessen, vrijdansen of Biodanza .

Overweeg je om te gaan dansen om je goed te voelen? Om in een meer vreugdevolle stroming van leven te komen en je gevoelens in beweging te brengen? Wil je stress, zwaarmoedigheid, onzekerheid of een gebrek aan eigenwaarde aanpakken. Dan kun je kiezen uit verschillende dansvormen. Je kan gaan dansen bij een dansschool en dansstijl kiezen die je aanspreekt. Dansen is hoe dan ook goed voor lichaam en geest. Het ontstresst en ontspant en draagt bij aan levensplezier. Amsterdam heeft heel wat dansscholen waar je ook als volwassene lessen kan volgen.

Misschien wil je iets doen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Dan kunnen zowel danstherapie als Biodanza je veel brengen.

danstherapie amsterdam danstherapie of biodanza Amsterdam amsterdam

Danstherapie of Biodanza

Danstherapie kan je goed helpen, zeker als je overweegt het serieuzer aan te pakken en doelgericht aan de slag wilt gaan met bepaalde issues of trauma’s.

Heb je vooral last van stress, en zwaarmoedigheid? Voel je dat je behoefte hebt aan meer vreugde en verbondenheid in je leven? Dan zou je Biodanza eens kunnen uitproberen. Biodanza is een Latijns Amerikaanse dansvorm die inzet op levensplezier en verbondenheid. Verbondenheid met je eigen lijf, je gevoel, het contact met mensen om je heen maar ook met andere aspecten van het leven. Het heeft een danstherapeutische werking, maar kent tegelijk een lichte en plezierige benadering. Door Biodanza voelen mensen zich meer verbonden, meer ontspannen maar ook steviger in het leven staan, het vergroot je gevoel van eigenwaarde.

De Methode Biodanza heeft inmiddels haar werkzaamheid laten zien in een reeks van wetenschappelijke onderzoeken. Het is onder andere effectief tegen stress en depressie.

Bij Biodanza Amsterdam Centrum wordt Biodanza gegeven door gediplomeerde Biodanzadocenten, die tevens zijn opgeleid als relatiecoach en psycholoog en mindfulnesstrainer. Je wordt dus goed begeleid. Op deze pagina kun je meer lezen over danstherapie en Biodanza.

biodanza amsterdam dansen

Iedere dinsdagavond (seizoen 2019/2020)
19.45-21.30 uur
Fortuinstraat 4 Amsterdam

Info: Biodanza  Amsterdam >>>

Danstherapie en Biodanza; wat zijn de verschillen?

Danstherapie is zoals het woord al aangeeft ook echt een therapievorm. Daarin ga je met bepaalde issues doelbewust aan de slag en analyseer je ook waar het bij jou knelt. Danstherapie kan individueel gevolgd worden en is een geschikte manier om aan verschillende vormen van psychopathologie te werken. In tegenstelling tot danstherapie doe je Biodanza altijd in een groep en weerhoudt Biodanza zich juist van diagnostiek en interpretatie. Evengoed sorteert Biodanza heilzame effecten bij stress, zwaarmoedigheid en angsten. Bij zowel Biodanza als danstherapie neem je dat wat je danst mee naar je dagelijks leven.

Biodanza is zo ontwikkeld dat het de natuurlijke bronnen van welbevinden in lijf en brein aanspreekt. Het activeert veelvuldig de hersencircuits die betrokken zijn bij je lichamelijk welzijn, creativiteit, gevoelens van sociale  verbondenheid en gevoelsmatige betrokkenheid bij het leven. Biodanza kent ook transcendente dansen, die je verheffen en je contact met het grotere geheel van leven verbinden. Met deze cocktail aan levensbevorderende  dansen pakt Biodanza zwaarmoedige gevoelens en stress aan. Biodanza voedt je; het activeert potentiele bronnen van levensvreugde.

 danstherapie Amsterdam Biodanza Amsterdam Centrum

In Biodanza leer je opzoeken wat goed voor je is

Hoewel Biodanza inzet op levensvreugde negeert het de pijnlijke aspecten van leven zeker niet. Die mogen er helemaal zijn. Je leert in Biodanza juist op te zoeken wat goed is voor je, wat bijdraagt aan jouw levensvreugde en levenskracht. In die zin sluit Biodanza eerder aan bij positieve therapie. Het is normaal dat je dan ook minder fijne gevoelens kan tegenkomen.  Ook deze horen bij leven.

In het begin moet je misschien even wennen , of kan je het spannend vinden . Biodanza is namelijk anders dan alles wat je gewend bent.

In onze wekelijke lessen voelen mensen zich vaak snel  welkom  door de open en hartelijke sfeer van de groep. Na twee tot vier keer dansen wint het fijne gevoel het over het algemeen van het spannende.  (Is uit onderzoek gebleken) Het is om die reden dan ook aan te raden om minstens drie weken op een rij naar de wekelijkse les te komen om te ervaren wat Biodanza voor jou kan betekenen.

biodanza amsterdam

Dansen helpt stress te lijf gaan

Tijdens Biodanzaworkshops breek je stresshormoon af. Tegelijkertijd maak je stoffen aan die je blij en verbonden doen voelen. Dat voelt uiteraard goed, dus leer je dit fijne gevoel meer op te gaan zoeken in je dagelijks leven.

De tweede helft van de les lijkt een beetje op dansmeditatie. De dansen zijn meer mindfull, en rustig. Je komt in een diepe ontspanning waardoor je zenuwstelsel ontstresst.

Biodanza is voor iedereen die wil bewegen en dansen op muziek

Biodanza lijkt heel eenvoudig. En gelukkig is het dat ook. Daarom is het toegankelijk voor jong en oud, dik en dun, stram en lenig. Tegelijkertijd zijn er decennia van zowel praktijk als theoretisch wetenschappelijk onderzoek aan Biodanza gewijd, om Biodanza zo werkzaam te laten zijn.

Biodanzadocenten hebben een vierjarige deeltijd opleiding (HBO niveau) gevolgd met  40 opleidingsweekenden. Daarnaast geven ze een jaar les onder supervisie en schrijven ze een afstudeerscriptie over de theorie en praktijk van Biodanza. Gedurende de hele opleiding dansen zij ook in een wekelijkse Biodanzagroep. In die zin doet de opleiding Biodanza niet veel onder voor danstherapie. Het heeft vooral een andere nadruk dan  danstherapie.

Vraag je je nog steeds af “Wat is Biodanza?”; kom dan eens dansen, want Biodanza moet je eigenlijk vooral ervaren. Meer weten lees dan verder: WAT IS BIODANZA ? >>>

Informatie over wekelijke Biodanza les >>> Amsterdam en aanmelden:

BIODANZA AMSTERDAM CENTRUM Biodanzalessen met veel vitaliteit en creativiteit en lichtheid. Beide docenten zijn gediplomeerd Biodanza docent. Daarnaast zijn ze  opgeleid als  relatie- coach en (neuro)psycholoog en mindfulness en compassietrainer.

danstherapie amsterdam of Biodanza

Overweeg je danstherapie in Amsterdam maar zou je toch graag een wat lichter pad bewandelen om steviger, meer ontspannen en met meer plezier in het leven te staan? Probeer dan onze Biodanzalessen eens. Iedere dinsdagavond  dansen we op Wittenburg. biodanza amsterdam centrum

Danstherapie of Biodanza in Amsterdam