Contact en verbinding dansen in Amsterdam Centrum

Contactdans Amsterdam

Contact, verbondenheid en dansen zorgen dat je blijer en gezonder door het leven gaan. Geen wonder dat steeds meer mensen het contact in dansen opzoeken. Gevoelens van verbondenheid, van liefdevolle verbinding stellen je gerust. Ze zeggen je zenuwstelsel dat het goed is, dat je mag ontspannen en genieten in het leven. Dansen zorgt voor basaal levensplezier. Dans ontstresst; je gaat uit het hoofd en in je lijf. Geen denken maar ervaren. Bij contactimprovisatie staat vooral het contact via beweging centraal. Wij werken daarnaast ook met  gevoelsmatige en affectieve lagen. Dit  kan even wennen zijn, maar het opent werkelijk stromen van positieve levensenergie.

Contact en verbinding door te dansen en improviseren in dans in amsterdam

Contactdans dansprovisatie in Amsterdam of Biodanza AmsterdamDansen is van oudsher niet alleen een vitaal gebeuren maar ook een sociaal gebeuren. Dans heeft van origine als functie mensen met elkaar in contact te brengen. Het verbindt niet alleen geliefden maar ook samenlevingen. Van dansen gaat je energie stromen, je voelt je vitaal en levenslustig als je danst.  Wanneer je samen danst kan ook je hart gaan stromen, je gevoel van verbondenheid wordt aangesproken. Dit gebeurt meestal niet ineens.  Contact en verbinding worden iedere keer weer uitgenodigd in het dansen.

Contact, verbinding en affectie; spannende gebieden om mee te dansen!

Natuurlijk is dit spannend. We zijn het niet meer gewend om al dansend de verbinding aan te gaan, wezenlijk contact te hebben met elkaar. Zeker niet hier in Nederland. Daarnaast is het ook nog eens extra spannend wanneer  je van huis uit weinig gewend bent aan hartelijk fysiek contact. Het is dan ook normaal dit in het begin best een beetje spannend te vinden.

Door wekelijks te dansen in ga je steeds een stukje meer die wezenlijke verbinding ervaren en genieten in het dansen. Dit levert veel plezier op maar ook hartelijke gevoelens en diepe ontroering kunnen je overkomen. Dit proces van verbondenheid werkt door in je dagelijks leven. Je voelt je blijer en meer ontspannen en kan op een dieper niveau genieten van je sociale contacten.

Dans jouw pad van contact en verbinding. Biodanza kent veel improvisatie in het contact.

Wil je dit graag gaan ervaren in het leven en tegelijk ook jouw bijdrage gaan leveren aan meer verbondenheid in de samenleving?  Dan nodigen wij je van harte uit om eens een paar keer te komen dansen in onze vaste wekelijkse Biodanzagroep. In ieder geval is dit een groep waar mensen zich snel bij thuis voelen. Biodanza is een licht pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Iedere dans is er kent minstens een laag van betekenis. Het wordt gegeven door goed opgeleide dansdocenten die tevens zijn opgeleid als coach en neuropsycholoog op het gebied van emotie, gevoel en verbinding.

Meer weten?

Lees verder:   WAT IS BIODANZA  >>>
BIODANZA AMSTERDAM CENTRUM  >>>

Lees verder:  WEKELIJKSE BIODANZA LES  >>>