Blote voeten dansen in Amsterdam Centrum

Dansen op blote voeten in Amsterdam Centrum; een licht pad van menselijke verbinding en persoonlijke ontwikkeling met muziek en dans

Steeds meer mensen ontdekken hoe prettig blote-voeten-dansen  is. Maar het kan je nog meer bieden dan alleen een lekker vrij gevoel op de dansvloer. Dans en muziek hebben de kracht om  je ieder moment weer in een unique staat van beleving te brengen. Sinds mensenheugenis dansen we om de verbinding met onszelf, anderen en onze spiritualiteit te voeden en herstellen.

blote voeten dansen amsterdam biodanza

Wil je hierin een bijzonder rijke reis gaan maken, waarbij je ook nog grote stappen maakt in je (persoonlijke) ontwikkeling? Dat kan op dinsdagavonden in het centrum van Amsterdam. De lessen worden verzorgd door twee enthousiaste, bekwame Biodanza dansdocenten, met ruime danservaring. Zij volgden een vierjarige intensieve dansopleiding en zijn daarnaast opgeleid als coach en psycholoog (neuro/klinisch).

DINSDAGAVONDEN IN AMSTERDAM CENTRUM BIODANZA>>>

Blote voeten dansen en fysiologie

Als je op blote voeten danst, gebruik je je hele voetzool met al haar spiertjes en zenuwuiteinden. Ze krijgen de vrijheid om veel gevarieerder te bewegen. De natuurlijke functie van je voeten wordt hersteld, ze worden krachtiger, sensitiever.

biodanza les amsterdam biodanzagroep amsterdam dans dinsdag
Wanneer je danst zonder schoeisel kun je veel beter balanceren. Subtiele voetbewegingen kunnen als een massage voor je voetzool zijn. Dat geeft een heerlijk ontspannen gevoel.

Ook krijg je wanneer je blootvoets danst, een beter contact met je onderlijf. Je voelt het beter, bent je ervan gewaar.  Dit haalt je uit het hoofd en weg van het denken. Je gaat Back to basics, terug in het lichaam! Als het contact met je voeten zich herstelt dan corrigeert de houding van je lichaam zich vaak ook. Houding en beweging hebben overigens veel van doen met beleving en gevoelens. Als fervent blote voeten danser weet je dit natuurlijk al.

Op blote voeten dansen is dus goed voor je gezondheid.

Heb je al zin om op je blote voeten te dansen; samen ook met anderen?

Biodanza Amsterdam Centrum geeft wekelijks verdiepende dansworkshops op dinsdag-avond, in het centrum van Amsterdam. Je gaat hier de betekenis van dansen en bewegingen beleven. De dansen verbinden je direkt met diverse oorspronkelijke levensfuncties. Biodanza herstelt geleidelijk de diepe verbinding die wij als mensen met vele fascetten van het leven kunnen ervaren. Biodanza stelt het leven zelf centraal. Een affectieve band met het leven zelf is goed voor de aarde, en brengt jou diepe levensvreugde.

 Amsterdam blote voeten dansen amsterdam

Het  is geen danstherapie maar heeft wel een helende werking. Een licht maar diepgaand pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling met muziek en dans.

Heerlijk uit je hoofd gaan en in je lijf ankeren. Dans en muziek zijn al sinds mensheugenis belangrijke instrumenten voor spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn ons letterlijk op het lijf geschreven.

Meer informatie en aanmelden wekelijkse lessen Biodanza Amsterdam >>>

De blote voeten in de wetenschap

 Amsterdam dansen dans spiritueelWetenschap staat niet stil. En ook aan onze voet wordt door onderzoekers gesnuffeld. Er is vooral onderzoek gedaan naar lopen op blote voeten.

Tijdens dansen gebruik je je voeten op een andere manier.  Soms draai je op erop,  of komt de balans aan een kant van je voet.  Hierdoor is de  stimulatie van de spieren en zenuwuiteinden in de voet net een beetje anders dan bij lopen. Wil je meer weten over dit onderwerp dan kan je eens kijken bij ‘medical research’ op de Bare footers website.

Wanneer kiezen voor Biodanza Amsterdam Centrum als je op blote voeten wilt dansen?

Biodanza Amsterdam betekent op de eerste plaats fijn dansen, ontspanning, creativiteit en verbinding. Biodanza komt uit Latijns-Amerika en is gebaseerd op wat goed is voor mensen, maar ook op wat goed is voor de wereld om hen heen. Het heeft wortels in o.a. in medische antropologie  en in biologische en sociale wetenschappen. De creator van Biodanza Rolando Toro zocht naar een manier om ons te verbinden met onze oorspronkelijke levensfuncties. Dans en muziek zitten in onze genen, ze brengen ons bij de kern van leven, van leven in verbinding.

Biodanza betekent minder stress, meer energie en volop levenslust. Wetenschappelijk onderzoek beaamt dit. Je gaat je meer verbonden voelen met wie jij bent in het moment, maar ook met de wereld om je heen. Dit is een bijkomend danstherapeutische effect zonder dat je in therapie bent.

Wekelijks op je blote voeten dansen in Amsterdam op  dinsdagavond.
Kijk voor meer info of aanmelden op Biodanza Amsterdam Centrum >>>

Meer weten? Lees WAT IS BIODANZA?

Trek je schoenen uit en dans je blij, vrij en gezond!

dans spiritualiteit amsterdam spirituele ontwikkeling amsterdam

Verwanten: Spiritueel dans, ectstic dance, dansmeditatie, danstherapie, mindful dance

Dans mee op blote voeten, ze dragen je je hele leven op handen.