Blote voeten dansen in Amsterdam Centrum, puur genieten

Dansen op blote voeten in Amsterdam Centrum; dans en muziek als een licht pad van menselijke verbinding en spirituele ontwikkeling.

Steeds meer mensen ontdekken hoe prettig blote-voeten-dansen  is. Dans kan je nog meer bieden dan alleen een lekker vrij gevoel op de dansvloer en een reset van je energie. Dans en muziek hebben de kracht om  je ieder moment weer in een unieke staat van beleving te brengen.

blote voeten dansen amsterdam biodanza spiritualiteit

Sinds mensenheugenis dansen we om de verbinding te maken met onszelf, anderen en onze spiritualiteit te voeden en herstellen.. Wil je hierin een bijzonder rijke reis maken? Dat kan op dinsdagavonden in het centrum van Amsterdam. De lessen worden verzorgd door twee enthousiaste, bekwame Biodanza dansdocenten, met ruime danservaring. Zij volgden een vierjarige intensieve dansopleiding en zijn daarnaast opgeleid als relatiecoach en psycholoog (neuro/klinisch), mindfulnesstrainer.

Blote voeten en fysiologie

Dans je op  blote voeten, dan gebruik je je hele voetzool met al haar spiertjes en zenuwuiteinden. Ze krijgen de vrijheid om veel gevarieerder te bewegen. De natuurlijke functie van je voeten wordt hersteld, ze worden krachtiger, sensitiever.

dans biodanza les amsterdam dinsdag bloet voeten dans
Wanneer je danst zonder schoeisel kun je veel beter balanceren. Subtiele voetbewegingen kunnen als een massage voor je voetzool zijn. Dat geeft een heerlijk ontspannen gevoel.

Ook krijg je wanneer je blootvoets danst, een beter contact met je onderlijf. Je voelt het beter, bent je ervan gewaar.  Dit haalt je uit het hoofd en weg van het denken. Je gaat Back to basics, terug naar de aarde en in het lichaam! Als het contact met je voeten zich herstelt dan corrigeert de houding van je lichaam zich vaak ook. Houding en beweging hebben overigens veel van doen met beleving en gevoelens. Als fervent blote voeten danser weet je dit natuurlijk al.

Op blote voeten dansen is dus goed voor je gezondheid.

Heb je al zin om op je blote voeten te dansen, samen met anderen?

Biodanza Amsterdam Centrum geeft wekelijks verdiepende dansworkshops op dinsdag-avond, in het centrum van Amsterdam. Je gaat hier de betekenis van dansen en bewegingen ervaren  die sinds mensenheugenis in ons lichaam verankerd zijn. De dansen verbinden je direct met diverse oorspronkelijke levensfuncties. Op deze manier herstelt Biodanza geleidelijk de diepe verbinding die wij als mensen met vele facetten van het leven kunnen ervaren. Biodanza stelt het leven zelf centraal. Een affectieve band met het leven zelf is goed voor de aarde, en brengt jou diepe levensvreugde.

 Amsterdam blote voeten dansen amsterdam spiritualiteit

Het  is geen danstherapie maar heeft wel een helende werking. Een licht maar diepgaand pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling met muziek en dans.

Je gaat uit je hoofd, verruilt stress voor ontspanning en ankert in je lijf. Dans en muziek zijn al sinds mensheugenis belangrijke instrumenten voor spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn ons letterlijk op het lijf geschreven.

Meer informatie en aanmelden wekelijkse lessen Biodanza Amsterdam >>>

Blote voeten in de wetenschap

 Amsterdam dansen spiritueel blote voeten dansenWetenschap staat niet stil. En ook aan onze voet wordt door onderzoekers gesnuffeld. Er is vooral onderzoek gedaan naar lopen op blote voeten.

Tijdens dansen gebruik je je voeten op een andere manier.  Soms draai je op erop,  of komt de balans aan een kant van je voet.  Hierdoor is de  stimulatie van de spieren en zenuwuiteinden in de voet net een beetje anders dan bij lopen. Wil je meer weten over dit onderwerp dan kan je eens kijken bij ‘medical research’ op de Bare footers website.

Dansen op je bloete voeten bij Biodanza Amsterdam Centrum

Biodanza Amsterdam betekent op de eerste plaats fijn dansen, ontspanning, creativiteit en verbinding. Biodanza komt uit Latijns-Amerika en is gebaseerd op wat goed is voor mensen, maar ook op wat goed is voor de wereld om hen heen. Het heeft wortels in o.a. in medische antropologie  en in biologische en sociale wetenschappen. De creator van Biodanza Rolando Toro zocht naar een manier om ons te verbinden met onze oorspronkelijke levensfuncties. Dans en muziek zitten in onze genen, ze brengen ons bij de kern van leven, van leven in verbinding.

Biodanza betekent minder stress, meer energie en volop levenslust. Wetenschappelijk onderzoek beaamt dit. Je gaat je meer verbonden voelen met wie jij bent in het moment, maar ook met de wereld om je heen. Dit is een bijkomend danstherapeutische effect zonder dat je in therapie bent.

Wekelijks op je blote voeten dansen in Amsterdam op  dinsdagavond.
Kijk voor meer info of aanmelden op Biodanza Amsterdam Centrum >>>

Meer weten? Lees WAT IS BIODANZA?

Trek je schoenen uit en dans je blij, vrij en gezond!

dans spiritualiteit amsterdam spirituele ontwikkeling amsterdam

Verwanten:  dans spiritueel amsterdam, ectstic dance, dansmeditatie, danstherapie, mindful dance mindful bewegen

Dans mee op blote voeten, ze dragen je je hele leven op handen.