Dans en Gezondheid: Dansen is gezond en draagt bij aan levensvreugde

Je gezondheid verbeteren door te dansen

Dansen is goed voor je gezondheid. Bewegen is essentieel om gezond te blijven. Dit is natuurlijk allang bekend. Maar ook wordt het steeds duidelijker dat muziek, sociale verbondenheid en plezier maken goed zijn voor je gezondheid. En laten dit nu precies de ingredienten zijn van een goede Biodanza -Dansworkshop. Daarbij is de tweede helft van een Biodanza-workshop gericht op verstillen en ontspannen.  Dit alles maakt dat je door wekelijks Biodanza te dansen minder vatbaar wordt voor depressie en chronische stress.

Dansen op muziek is gezond want het zit in onze genen

Muziek maken en dansen met een groep is iets dat we sinds het begin der tijden doen. Het zit in onze biologie ingebouwd. Wat gebeurt er wanneer je muziek met een lekker ritme hoort? Waarschijnlijk kun je de neiging om op een neer te bewegen nauwelijks onderdrukken.

dansen gezondheid dans gezond Biodanza Amsterdam

Het duidelijkste voorbeeld, van hoezeer muziek in onze biologie gelinkt is aan beweging, zijn waarschijnlijk wel Parkinson patienten. In beweging komen is erg lastig voor hen. Hun hersenen zijn niet goed meer in staat te schakelen naar ‘standje bewegen’. Maar zet je ritmische muziek op, dan gaan ze spontaan weer lopen. Het ritme van de muziek weet namelijk direkt dat deel van het brein te wekken, waar de knop zit om in beweging te komen op ritme.

Wanneer je wekelijks in een groep danst leer je ook te dansen met elkaar. Dit levert een boel plezier en gezelligheid op. Je raakt steeds vertrouwder met elkaar en elkaars bewegingen. Je wordt samen creatief, speels, energiek, blij, en ontspannen. Ook het dansen op blote voeten is heel heilzaam voor lichaam en geest. Je bent overigens nooit te oud om te leren dansen. Dansen is voor iedereen, ongeacht leeftijd, sexe of huidskleur.

Meer weten over wekelijkse lessen en dansworkshops?
Kijk dan bij: BIODANZA AMSTERDAM >>>

Biodanza bevordert je gezondheid

Biodanza is dus gezond. Het is dan ook met dat doel ontwikkeld. Het verbetert je conditie en maakt dat je relaxter in het leven staat. Je voelt je verbonden met je lijf, met anderen en het leven zelf. Biodanza verbetert ook nog eens je creatieve vermogens en je mojo.

Iedereen kan dansen. Je hoeft alleen maar te bewegen op muziek op een manier die je fijn vindt. De docenten zorgen ervoor, dat de muziek en bijbehorende dansen je gezondheid bevordenen. En je verbinden met het ervaren van het leven in en om je heen. Misschien moet je even wennen om in een groep te dansen, maar gaande weg zul je gaan ervaren hoe verijkend dit is. Het brengt je meer dan je je kan voorstellen. Het draagt bij aan je welzijn en levensplezier.

Meer weten over wekelijkse lessen en dansworkshops?
Kijk dan bij: BIODANZA AMSTERDAM >>>

Meer weten over wat Biodanza is?
Kijk dan bij: WAT IS BIODANZA ?