Dans spiritueel Amsterdam: spirituele ontwikkeling door te dansen

Spiritueel dansen Amsterdam centrum
Seizoen  2022/2023
Dinsdag van 19:45 uur – 21:45 uur
Fortuinstraat 4

dansen spiritueel amsterdam dansmeditatie in amsterdam

Spiritueel dansen, lichaam, gevoel, levensvreugde, compassie

Wil je graag spiritueel verbonden blijven  in het leven of je persoonlijk en spiritueel ontwikkelen op een vreugdevolle en levendige manier. Houd je van dansen? Wij bieden een licht pad van ontwikkeling met dans en muziek in Amsterdam centrum.

De verbinding met je lichaam, je gevoel, je hart en andere mensen zijn belangrijke ingredienten voor spirituele ontwikkeling. Daar voegen we de verbinding met al dat leeft aan toe (inclusief de cosmos en het goddelijke. De dansen zijn gericht op het creeeren van mooie en vreugdevolle belevingen.

Door te dansen wordt je energetisch gevoed; op fysiek, affectief en spiritueel niveau. De ontroering is vaak groot als je door het dansen gaat ervaren dat je deel bent van het leven in de bredere zin.

dans spiritualiteit amsterdam spirituele ontwikkeling amsterdam

Spiritueel dansen hoe werkt dat in onze lessen in Amsterdam?

Spiritualiteit in onze lessen  begint in onze dansworkshops bij de verbinding met de aardse aspecten van leven. Iedere sessie is weer anders. Steeds dansen we met weer een ander thema dat raakt aan een aspect van leven in de ruimste betekenis van het woord. Muziek brengt je direct in beweging, muziek raakt het gevoel, de emoties maar ook de liefde en verbinding met het leven in en om je heen en het goddelijke. De dansen en muziek worden zo gekozen dat bijzondere en diepgaande belevingen worden opgewekt die gerelateerd zijn aan de verschillende thema’s van de workshops.

In het tweede deel van de les verstillen we. De muziek en dansen worden transcendenter. Het lijkt daardoor een beetje op dansmeditatie. Toch is het net een klein beetje anders. In Biodanza staat een diepe beleving van het hier en nu centraal, van de danservaring, de muziek, de bewegingen, de andere dansers.

Dansen van betekenis en spiritualiteit

Allerlei mooie kwaliteiten van het leven zijn diep in onze menselijke aard verankerd. Dansend wekken we deze tot leven.  De dansen dragen daarmee bij aan vreugde, verwondering, waardigheid, liefde, verbinding met het goddelijke, het oneindige. Iedere dans kent dus een betekenis die bijdraagt aan existentiele vervulling.

Ook de rustige dansen dragen betekenis. Daarin zit dus echt een verschil met gewone dansmeditatie. Daarbij gaat het vooral om mindfulness in het dansen. Wel dragen ook hier de rustige dansen bij aan een diepe ontspanning en het loslaten van stress Daarnaast leiden ze tot een verdieping van onze menselijke spiritualiteit.

Spiritualiteit en Dans Amsterdam Biodanza

Wil je graag beleven hoe dansen op een vreugdevolle manier bijdraagd aan spirituele ontwikkeling? Kom dan kennismaken op dinsdagavond in het centrum van Amsterdam.

Kennismakingsaanbod: 3 keer voor € 30,-

Wil je graag meer weten? lees dan verder op onze website. Klik op een van de onderstaande links

Lees meer Biodanza Amsterdam Centrum >>>

Wil je meer weten over wat Biodanza is?

Wat is Biodanza >>>