Dans spiritueel Amsterdam: spirituele ontwikkeling door te dansen

Spiritueel dansen in Amsterdam centrum; iedere dinsdagavond, behalve in de zomervakantie. Spirituele ontwikkeling door te dansen ; dansen  van existentiele betekenis dragen bij aan levensvreugde en affectieve verbondenheid.

dansen spiritueel amsterdam dansmeditatie in amsterdam

Spiritueel dansen, lichaam, gevoel, levensvreugde, compassie

Wil je graag spiritueel verbonden blijven  in het leven of jezelf persoonlijk en spiritueel ontwikkelen op een vreugdevolle en levendige manier. Houd je van dansen? Dan ben je bij ons zeker op het goede adres.  Wij bieden een pad van spirituele ontwikkeling met dans en muziek in Amsterdam centrum.

De verbinding met je lichaam, je gevoelens, je hart en andere mensen zijn belangrijke ingredienten voor spirituele ontwikkeling. Daar voegen we de verbinding met al dat leeft aan toe (inclusief de cosmos en het goddelijke) Daarom dansen we zowel op onszelf als ook met elkaar. De dansen zijn gericht op het creeeren van mooie en vreugdevolle belevingen. Door te dansen wordt je energetisch gevoed; op fysiek, affectief en spiritueel niveau. De ontroering is vaak groot als je door het dansen gaat ervaren dat je deel bent van het leven in de bredere zin.

dans spiritualiteit amsterdam spirituele ontwikkeling amsterdam

Spirituele ontwikkeling door te dansen hoe werkt dat in onze lessen in Amsterdam?

Iedere sessie is weer anders. Steeds dansen we met weer een ander thema dat raakt aan een aspect van leven in de ruimste betekenis van het woord. Muziek zet  je direkt in beweging, het raakt het gevoel, de emoties maar ook de liefde en verbinding met het leven in en om je heen en het goddelijke. De dansen en muziek worden zo gekozen dat bijzondere en diepgaande belevingen worden opgewekt die gerelateerd zijn aan verschillende thema’s.

In het tweede deel van de les verstillen we. Het lijkt daardoor een beetje op dansmeditatie. Toch is het net een klein beetje anders. In Biodanza staat een diepe beleving van het hier en nu centraal, van de danservaring, de muziek, de bewegingen, de andere dansers.

Dansen van betekenis en spiritualiteit

Ons DNA heeft een lang pad van biologische evolutionaire geschiedenis doorlopen. Allerlei kwaliteiten van het leven zijn hierdoor in onze biologie opgeslagen. Dansend wekken we deze tot leven.  De dansen dragen daarmee bij aan geluk, verwondering, waarde, geluk, liefde etc. Iedere dans kent dus een betekenis die bijdraagt aan existentiele vervulling.

Ook de rustige dansen dragen betekenis. Daarin zit dus echt een verschil met gewone dansmeditatie. Daarbij gaat het vooral om mindfulness in het dansen. Wel dragen ook hier de rustige dansen bij aan een diepe ontspanning en het loslaten van stress

Spiritualiteit en Dans Amsterdam Biodanza

Wil je graag beleven hoe dansen op een vreugdevolle manier bijdraagd aan spirituele ontwikkeling? Kom dan kennismaken op dinsdagavond in het centrum van Amsterdam.

Wil je graag meer weten? lees dan verder op onze website.

Lees meer Biodanza Amsterdam Centrum >>>

Wil je meer weten over wat Biodanza is?

Wat is Biodanza >>>