Biodanza helpt tegen stress en depressie; het is geen therapie maar biedt wel hulp hierbij

Dansen: depressie  en stress te lijf gaan door te dansen. Biodanza dansen helpt om je goed in je vel te voelen. Het is geen therapie maar de lessen en dansen stimuleren geestelijke en fysieke gezondheid. In die zin heeft dansen wel een therapeutisch effect.

Depressie en stress uit je lijf en brein dansen

therapie hulp beter Biodanza dansen Depressie en stress hebben met elkaar te maken. Van teveel en langdurige stress kun je depressief worden. Regelmatige lichaamsbeweging en op tijd ontspannen kunnen je al aardig helpen depressie of overspannenheid te doen voorkomen. Dit effect is ook bekend van fijn sociaal contact, je creatief kunnen uiten en een gezonde relatie met sexualiteit.

Wanneer je wekelijks danst in een groep brengt je dit je nog meer. Je krijgt niet alleen lichaamsbeweging, je hebt ook de ruimte om je creativiteit te ontwikkelen met een fijne groep mensen om je heen. Dat is natuurlijk effectief!

Dansen is trouwens geschikt voor jong en oud, dik en dun, man of vrouw. Je kunt ook leren dansen op latere leeftijd of als je al wat ouder bent.

Wat is Biodanza, en hoe kan het je helpen als je lijdt aan stress of depressie?

Biodanza kun je een beetje vergelijken met dansexpressie, ecstatic dance, dansimprovisatie, contactimprovisatie. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze je leven verrijken. Ze brengen je weer in contact met dat wat je leven nodig heeft.

Vaak wordt vergeten dat veel emotionele en geestelijke ellende voortkomt uit tekorten. De meeste therapieen zijn gericht op iets dat in de weg zit, wat moet worden opgeruimd. Biodanza is juist gericht op verijken en bereikt daarmee bepaalde effecten die ook te vinden zijn bij een goede therapie. Biodanza is gebaseerd op positieve psychologie, biologie, medische antropologie en neurowetenschappen. Biodanza geeft  betekenis aan het leven en heeft in die  zin verwantschap met existentieele psychologie. De dansen, oefeningen en muziek in Biodanza laten je vele aspecten van het leven (her)ontdekken. In die zin is het een soort van danstherapie light.therapie hulp of Biodanza dansen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Biodanza in het bijzonder effectief is in stressreductie en het voorkomen en bestrijden van depressie. Depressie en stress ondermijnen niet alleen je levensgeluk maar zijn ook slecht voor je gezondheid.

Je kunt in Biodanza op je blote voeten dansen, maar ook op dansschoentjes of sokken. Dansen op blote voeten helpt je je makkelijker te ontspannen en je houding te corrigeren.

Meer weten over therapeutisch effect van Biodanza lees dan:
danstherapie amsterdam >>>

Biodanza helpt ook om te herstellen van burn out en overspannen zijn. Lees meer >>>

Meer weten over wat Biodanza is?
Lees dan: WAT IS BIODANZA >>>

Informatie over Biodanzaworkshops en Wekelijkse lessen:
BIODANZA AMSTERDAM >>>

Dans je mee?