Leren dansen voor volwassenen van iedere leeftijd; ook op latere leeftijd kun je beginnen met dansen

Leren dansen voor volwassenen. Ook op latere  leeftijd kun je leren dansen en daar veel plezier aan beleven. Je bent nooit te oud om met dansen te beginnen. (door Biodanza Amsterdam Centrum).  

Volwassen maar amper gedanst? Je voelt ‘ik wil graag leren dansen“. Een van de overtuigingen, die mensen daarbij het meest in de weg staan, is dat je jong, mooi en lenig moet zijn om te dansen. Deze overtuiging heeft uiteraard niet zoveel met de werkelijkheid te maken. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de dansvloer zeker ook in Amsterdam. Dansen bevordert je levensplezier en is goed voor je gezondheid

.leren dansen volwassenen amsterdam

Wie zou nu niet zich heerlijk vrij willen voelen op de dansvloer bij een avondje uit of op een feest waar gedanst wordt. 

Dansen is voor iedereen, voor iedere leeftijd en je kunt ook leren dansen op latere leeftijd. Wanneer je single bent is het natuurlijk fijn om ook lekker te kunnen swingen bij het uitgaan. Belangrijk daarbij is dat je je wat vrijer durft te bewegen.

Waar in Amsterdam kan ik ‘leren’ dansen wanneer ik ouder ben dan 25 of zelfs al ouder ben dan 50?

‘Waar kan ik leren dansen als volwassene?  Kan ik ook leren dansen wanneer ik ouder ben dan 30, 40, of 50?’ Dit is wat mensen zich vaak afvragen. Soms is het even zoeken naar de dansschool en dansvorm die bij je past. Dansen voor ouderen wordt wel regelmatig expliciet aangeboden. Maar bij die leeftijdsgroep hoor je waarschijnlijk niet thuis.

Je kan altijd informeren bij een dansschool in je woonplaats of daarbij in de buurt. Vaak valt de gemiddelde leeftijd bij dansgroepen voor volwassen mee. Het leren van pasjes  en choregrafieen is ook niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je vooral gaat voor plezier beleven, tijdens het dansen en beter wil leren bewegen op de dansvloer, dan bieden vrijere dansvormen de uitkomst. Soms is dat even wennen, maar over het algemeen genomen zijn mensen er heel blij mee, wanneer ze dit eenmaal doen.

Biodanza kun je op elke leeftijd beoefenen, het is voor volwassenen van elke leeftijd; ook op latere leeftijd kun je leren dansen

Biodanza is een vrije dansvorm waarbij je vooral plezier in het dansen beleeft. De dansen zijn eenvoudig maar ook gevarieerd, evenals de opbouw van de lessen. Hierdoor ga je gaandeweg ook steeds soepeler, creatiever en mooier bewegen. Wanneer je plezier beleeft en je relaxt voelt komt ‘de danser in je’ vanzelf naar boven. Biodanza is ook gezellig en verbindend. Vaak wordt het door mensen ervaren als een fijne avond uit, waar je veel positieve energie van krijgt. Biodanza is geschikt voor volwassenen van iedere leeftijd.

Workshops voor dansplezier, waar je kunt  leren dansen als volwassene:

BIODANZA AMSTERDAM CENTRUM >>>

Leren dansen en uitgaan voor singles in Amsterdam

Wat vaak als belangrijke reden door singles wordt genoemd, om te willen leren dansen, is om te durven dansen bij het uitgaan. Voor Singles van iedere leeftijd worden er regelmatig feesten of dansavonden georganiseerd. En het is natuurlijk wel prettig, als je dan durft te dansen. Wanneer je je vrij voelt om te dansen en daar plezier aan beleeft, dan straal je zelfvertrouwen en levenslust uit. Dit vinden anderen vaak aanstekelijk en ook aantrekkelijk. Wil je een fijne tijd op de dansvloer hebben en je kansen op een nieuwe liefde vergroten, dan is het een echte aanrader om te leren dansen. Volgens onderzoek vinden mensen die dansen makkelijker een partner. Het is dus een voordeel om te leren dansen, zodat je je vrijer en fijner voelt op de dansvloer als je uitgaat.

Dansen op je blote voeten in Amsterdam? Ook dat kan. Misschien heb je het nooit overwogen maar het is voor veel dingen goed en het voelt heerlijk. Laten we wel wezen met leeftijd komt wijsheid. Je wil gewoon doen waar je je fijn bij voelt, i.p.v. beantwoorden aan wat de omgeving ergens misschien van vindt. Dat is het voordeel van volwassen zijn; leren doen waar je zelf in gelooft of wat je goed doet.

Beginnen met dansen? Gewoon doen!

Meld je aan 

Meer weten over wat Biodanza is en waar het vandaan komt en over Biodanza Amsterdam centrum?

Lees verder: WAT IS BIODANZA ? >>>

Voor Workshops en wekelijkse danslessen  voor volwassenen :

BIODANZA AMSTERDAM CENTRUM >>>