Mindfulness in beweging; dansen met mindfulness

Mindful bewegen ofwel dansen met mindfulness in Amsterdam. Zo laad je je weer op en raak je ontspannen

Wil je graag een laagje dieper? Dat kan op dinsdagavonden.  We bieden een licht maar diepgaand pad van ontwikkeling met dans en muziek aan. In deze lessen staan betekenis van beweging in de vorm van dans en verbondenheid (heartfulness zonder woorden) centraal. Hierin zit dan ook een verschil met mindfulness,

We dansen op dinsdagavond in Amsterdam centrum oostzijde. Lees hieronder meer of kijk in ons menu.

Mindful Dance  Amsterdam meets Heartful Dance Amsterdam

Dance to get rid of thinking, dance more heartful  than  mindful  in the centre of Amsterdam. Give it a go, enjoy, have a loving good time and get deeply relaxed and energized. Active and relaxing dancemeditation with wordless heartfulness. Every tuesday 19:45 – 21:30 h at Fortuinstraat 4 in Amsterdam.

Dansmeditatie Amsterdam Mindful Dance Amsterdam Mindful Dansen Amsterdam

Dansmeditatie en mindful dansen tegen stress in Amsterdam

Dansen, yoga, dansmeditatie en mindfulness zijn goed tegen stress.

Toch kan het zijn dat je op den duur de behoefte voelt aan meer levensvreugde en verbinding met anderen. Dansmeditatie, yoga of danslessen zijn ‘activiteiten’ die je meestal toch meer op jezelf doet. Daarna ga je weer naar huis.

Dansen met verbinding en betekenis en dansen met mindfulness in Amsterdam

Biodanza is een soort van dansmeditatie. Maar Biodanza voegt er vreugde en verbondenheid aan toe. Het geeft meer plezier om naast het op jezelf dansen ook samen te dansen met anderen.

Biodanza gaat over beweging en dans met betekenis. Daarin verschilt het dan ook van dansmeditatie. Waar je bij dansmeditatie mindful beweegt en danst op muziek, daar ga je bij biodanza tevens de betekenis van de dansen ervaren.  Biodanza laat je door middel van dansen vele aspecten van het leven beleven in het moment. Dit geeft verdieping aan het leven zelf.  Als vanzelf ontwikkel je heartfulness op de dansvloer. Heartfulness voor het leven zelf.

Dansmeditatie Amsterdam Mindful Dance Amsterdam Mindfulness dansen amsterdam

De eerste helft van de les bestaat uit actieve vitale dansen waar je goed van doorstroomt. Je gaat uit je hoofd en zakt lekker in je lijf. De oefeningen en dansen in de tweede helft van de les brengen je in een diepe ontspanning. Je beweegt en danst mindful en wordt stil. Je danst afwisselend op jezelf en met anderen.

Het stapje na yoga en mindfulness in Amsterdam

Wil je graag dansen, uit je hoofd en in je lijf gaan? Zoek je meer levensplezier en verbondenheid in je leven? Probeer dan eens Biodanza Dansmeditatie Amsterdam:

Biodanza voegt echt wat toe. Zeker voor mensen die al aan dansmeditatie of yoga gewend zijn is het een mooie volgende stap naar meer verbinding en levensvreugde.

Biodanza Amsterdam Centrum 

Wekelijks les op dinsdagavond). De sfeer in de groep wordt als hartelijk, open en belangstellend ervaren.

Dinsdags: 19:45 – 21.30 uur

Locatie: Fortuinstraat 4, Amsterdam

Prijs kennismakinsaanbieding: 3 maal voor €30,-;

Meer info:

Biodanza Amsterdam Centrum >>>

Wat is Biodanza? >>>

Meditatie Dansen Amsterdam

Biodanza helpt goed tegen stress en zwaarmoedigheid. In meerdere wetenschappelschappelijke onderzoeken is de  effectiviteit van Biodanza aangetoond. Wel is het belangrijk hiervoor wekelijks deel te nemen aan de lessen.

Lichaamsgerichte meditatie, maar dan met muziek, plezier en verbondenheid, samen in een groep.

Blote voeten dansen Amsterdam, ecstatic dance in Amsterdam, Danstherapie Amsterdam of Biodanza?