Lichaamsgerichte therapie in Amsterdam; of de Zuidamerikaanse dansvorm Biodanza?

Lichaamsgerichte therapie.

Lichaamsgerichte therapie  Amsterdam of danstherapie of Biodanza.

Bij Biodanza wordt op de eerste plaats gedanst om plezier te beleven aan het dansen en het samen dansen. Hierdoor vergroot je levensvreugde en gevoel van verbondenheid met het leven. Daarnaast neemt muziek een zeer centrale plaats in bij Biodanza.

Biodanza is geen lichaamsgerichte therapie maar kent wel therapeutische effecten. Het heeft meer overlap met danstherapie  of dansmeditatie. Maar kent een veel lichtere benadering en is  ook gezellig en vreugdevol.

In Biodanza geven de muziek en de dansen betekenis aan iedere dans. De toegang tot deze betekenis ontstaat vanuit een intense innerlijke beleving, die vergezeld gaat van gevoelens en emoties. Dit is belangrijk in wat Biodanza is.

Biodanza / lichaamsgerichte therapieIn Biodanza ontwikkel je een gevoel van waardering voor en betrokkenheid bij het leven.  Als je wekelijks Biodanza danst nemen je zelfwaardering en je vermogen van het leven te genieten toe.

Biodanza is een licht en tevens diepgaand pad van menselijke ontwikkeling, waarbij dansplezier, beleving in het hier en nu en verbinding centraal staan.

Biodanza versus lichaamgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie is meer gericht op het opruimen van trauma, met als ingang het lichaam. Natuurlijk hangt het dan van de therapeut af hoe deze te werk gaat. Lichaamsgerichte therapie kent meestal individuele sessies. Biodanza dans je altijd in een groep. Je danst afwisselend op jezelf of met een of meer anderen. Wel kent Biodanza enkele oefeningen die je in sommige lichaamsgerichte therapieen tegenkomt. Zowel lichaamsgerichte therapie als Biodanza met het verbeteren van lichaamsgewaarwording en gevoel. Biodanza heeft in de tweede helft van de les ook wat overkomst met dansmeditatie.

Biodanza is effectief tegen stress en depressie is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. In die zin heeft ze een therapeutisch effect en biedt Biodanza hulp. Stress en depressie maken niet alleen ongelukkig, ze ondermijnen ook je lichamelijke gezondheid

Wil je meer weten over wat Biodanza is?
Kijk dan bij: WAT IS BIODANZA ?

Wil je dansen? Kijk dan bij BIODANZA AMSTERDAM

Danstherapie of Biodanza? Lees meer;

Danstherapie Amsterdam